Op het bedrijventerrein Ekkersrijt heeft Focus Invest een (gedeeltelijk) nieuwbouw distributiecentrum gerealiseerd voor de internationale winkelketen IKEA. Het magazijn bevindt zich op een rijafstand van enkele honderden meters van de huidige IKEA winkel. In het object vindt de distributie van goederen aan particuliere klanten en bedrijven plaats.
De bedrijfsruimte heeft een grootte van ca. 7.000 m2 met een kantoorruimte van ca. 340 m2 op een perceel van ruim één hectare. Het gebouw, dat volledig gesprinklerd is, heeft aan de voorzijde de welbekende “IKEA-magazijn” uitstraling in blauw en geel gekregen. 
 

Locatie
 

In verband met de revitalisering van het regionale bedrijventerrein Ekkersrijt heeft de gemeente Son & Breugel een nieuw bestemmingsplan laten opstellen dat in de zomer van 2011 in werking is getreden. Het bedrijventerrein kent een variatie aan bedrijven zowel lokaal als regionaal, tevens is er een meubelboulevard. Het voornoemde bedrijfspand is gesitueerd op het oostelijk deel van het bedrijventerrein, op een zichtlocatie direct grenzend aan de A50 (Eindhoven – Nijmegen) met een goede verbinding naar de randweg Eindhoven (A2). 
 

Ekkersrijt 7001, son
Website door Bonsai media