Den Brabander in Chaam

Twee-onder-één-kap woningen vanaf €244.000,- V.O.N.
Patiowoningen vanaf €269.000,- V.O.N.


Klik hier om naar de projectwebsite te gaan


Aan de rand van de kern Chaam verrijst in fases de uitbreidingslocatie Den Brabander. De wijk wordt voor het gemotoriseerd verkeer ontsloten vanuit de Ulicotenseweg en de Baarleseweg en voor fietsers en voetgangers een verbinding naar het Raadhuisplein.

Grenzend aan het waardevolle beekdal van de Groote of Roode Beek dat zeer karakteristiek is voor de gemeente Alphen-Chaam en onderdeel uitmaakt van de ecologische hoofdstructuur is de ligging van de wijk uniek. Met het buitengebied van Chaam als achterland met mooie weidse vergezichten en vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

Een gevarieerd plan

Fase 3 is gelegen direct achter de Ulicotenseweg. Het bouwplan omvat 28 gevarieerde woningen met een eigentijdse uitstraling en toch aanhakend aan de Chaamse dorpse sfeer. Middels een enquête is er een plan ontwikkeld waarin de wensen van de toekomstige bewoners verwerkt zijn. Zo zijn er zgn. twee-onder-één-kap groeiwoningen voor een gezin met jonge kinderen, en patiowoningen waar wonen en slapen op de begane grond mogelijk is. Hiermee ontstaat er een diverse wijk waarin jong en oud met veel genoegen zullen gaan wonen.

Dit gedeelte van de wijk wordt gekenmerkt door een pleintje/hofje waaromheen wordt gewoond en kinderen kunnen spelen, een brede groene laan en de natuur aan de rand van het bouwplan. De bestaande waarden van sloten en de landschappelijke elementen zoals bomen worden in het plan zoveel mogelijk gehandhaafd en zonodig weer teruggebracht.
Langstraat, Chaam
Website door Bonsai media